Programul de asistenta nerambursabila germana 2015-2016. Cooperare pentru Buna Guvernare

,

Programul își propune să îmbunătățească activitățile și proiectele desfășurate în instituțiile și unitățile publice. Termenul de depunere este 31.12.2016.
Partenerii și beneficiarii, din România și Republica Moldova, a asistenței nerambursabile germane sunt: primării, consilii județene, consilii locale, prefecturi, instituții și unități publice.

Domeniile eligibile sunt:aducțiuni apă, canalizări, drumuri, urbanism, patrimoniu local, dezvoltare locală, cooperări locale și internaționale, pregătirea angajaților, management, relații publice, relații internaționale, control intern, managementul calității, alte activități specifice cerute de buna administrare a resurselor și bugetelor. Programul de lucru se stabilește de comun acord între solicitant și expertul selectat.
Majoritatea costurilor sunt suportate de către partea germană: salariul experților germani aflați în misiune, transportul internațional, asigurările medicale etc., mic dejun-masa de prânz-cina, bani de buzunar (max. 20 RON/zi pentru ziare, apă, bilet de autobuz etc).
Partenerul român este invitat să-i ofere expertului german ospitalitatea și să-și manifeste funcția de gazdă: cazarea la internatul unității/apartamentul de protocol, transportul local de la și până la unitate, transportul de la cel mai apropiat aeroport până în localitate.
Dacă sunteți interesați de acest program,pașii de urmat sunt următorii:
– completați formularul cu datele cerute și detaliați cât mai mult rubricile: tipul expertului și descrierea activității pe care urmează să o desfășoare;
– trimiteți formularul la ses1@v-market.ro;
– veți primi un e-mail de confirmare conținâd numărul de înregistrare al cererii;
– după cel mult 2 săptamâni de căutare, veți primi CV-ul unui expert german pe care dacă nu îl acceptați puteți solicita un altul;
– după semnarea contractului de asistență, expertul german poate veni la data convenită de comun acord și să înceapă lucrul.
Un proiect de succes și o gazdă bună va fi întotdeauna răsplatită cu o nouă misiune și un follow-up pentru concretizarea primei misiuni.
Informații detaliate și formulare de aplicare pentru diferite tipuri de beneficiar se găsesc la adresa: www.ClujNapoca.ro/ses.

Sursa: http://www.finantare.ro/