Săptămâna Europeană a Tineretului

Despre eveniment

Ne face plăcere să anunțăm Săptămâna europeană a tineretului 2021! Între 24 și 30 mai, în toată Europa vor avea loc diverse evenimente interesante și stimulative, axate pe tema „Viitorul nostru, în mâinile noastre”. Viitorul se creează acum! Ai puterea de a stabili obiective și de a contribui la inițiative care pot îmbunătăți lucrurile. În plus, anul acesta lansăm noile programe UE pentru perioada 2021-2027 destinate tinerilor! Noile programe Erasmus+ și Corpul european de solidaritate îți pot oferi ocazia de a te implica mai mult în viața societății sau în protecția naturii, de a face față provocărilor viitoare cu competențe digitale sporite și de a fi mai favorabil incluziunii și mai deschis față de diversitate.

Vrei să afli mai multe despre noile oportunități de finanțare ale UE sau să spui ce crezi despre procesele care contează pentru tine? Participă la diverse evenimente și discuții și exprimă-ți punctul de vedere cu privire la o cauză remarcabilă!

De ce am ales tema „Viitorul nostru, în mâinile noastre”?

Ești de părere că mai mulți tineri ar trebui să fie activi și să pledeze pentru un viitor mai bun? Ai dori să trăim într-o societate mai incluzivă? Este mediul un subiect vital pentru tine? Este important să creăm un spațiu în care să îți poți împărtăși opiniile și unde să afli ce noi modalități și oportunități există pentru a putea aduce contribuții semnificative. Pentru că viitorul tău stă în mâinile tale.

Ce este Săptămâna europeană a tineretului?

Săptămâna europeană a tineretului este o ocazie de a discuta pe marginea subiectelor relevante pentru tineri, de a prezenta oportunitățile pe care vi le oferă UE și de a onora poveștile de succes. Ea constituie summumul adunărilor europene destinate tinerilor și sectorului tineretului din Europa.

Cine organizează Săptămâna europeană a tineretului?

Principalii organizatori ai Săptămânii europene a tineretului sunt agențiile naționale pentru programul Erasmus+, Corpul european de solidaritate și rețeaua Eurodesk. Ediția din 2021 va avea loc în principal la nivel național și online.

Cum poți participa la evenimente din regiunea ta?

Consultă pe această pagină, evenimentele care se organizează în regiunea ta:

https://europa.eu/youth/week_ro?fbclid=IwAR2A1h4a3pRf4O_HqoY-47v2WS9cD19A8CdM2gg37LerqaqB18I-bBu2MlY