Cum să îti găsești cariera potrivită


Asociația pentru Promovarea Libertății de Informare în Comunitate va derula până la sfârșitul anului 2022 un nou proiect de educație non-formală care se va adresa tinerilor liceeni din orașele Topoloveni și Ștefănești, dar și din comuna Mozăceni.

Proiectul denumit ”Cum să-ți găsești cariera potrivită”, va include sesiuni interactive la care tinerii participanți din comunitățile menționate vor primi informații și îndrumare despre cum își pot găsi traseul profesional dorit în funcție de abilități și de tipurile lor de personalitate.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți viața tinerilor din localitățile Topoloveni, Mozăceni și Ștefănești prin creșterea șansei acestora la o educație de calitate și facilitarea integrării lor pe piața muncii prin dezvoltarea competențelor lor sociale și de comunicare.

În cadrul atelierelor de dezvoltare personală și profesională, peste 60 de tineri vor fi familiarizați cu conceperea unui CV în format Europass și cum trebuie să se prezinte la un interviu de angajare.

Prin organizarea unui eveniment de tip Biblioteca Vie, participanții vor avea ocazia să ia contact cu domeniile specifice de activitate din cadrul anumitor profesii și meserii, accesul la experiențele de viață ale unor oameni de carieră îi va ajuta pe cei aproximativ 100 de tineri participanți să aibă dialoguri constructive cu aceștia și să descopere dacă și lor li s-ar potrivi tipul de carieră respectiv.

 În cadrul proiectului, va fi realizat și un ghid interactiv în format tipărit, pentru 200 de tineri din comunitățile menționate, cu noțiuni de bază și teste practice ce indică cariere de succes pentru oameni cu anumite tipuri de personalitate, cu  strategii și sfaturi pentru dezvoltare profesională.

Proiectul se va finaliza cu lansarea a 3 Cuiburi de lectură în bibliotecile publice partenere din Topoloveni, Mozăceni și Ștefănești, care vor fi dotate cu cărți de dezvoltare personală și profesională pentru tinerii din comunitățile vizate, care să le insufle motivația necesară pentru a avea o carieră de succes.

Proiectul, realizat cu sprijinul OMV Petrom, va fi derulat în colaborare cu Primăria Topoloveni, Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” Topoloveni, Biblioteca Orășenească din Topoloveni, Primăria Mozăceni, Liceul Tehnologic Mozăceni și Biblioteca Comunală Mozăceni, Primăria Ștefănești, Liceul Tehnologic ”Dinu Brătianu” Ștefănești, Centrul Cultural Ștefănești și Biblioteca Orășenească Ștefănești.