Metode și instrumente de educație non-formală în context Erasmus +

In perioada 28-30 iunie 2014, o parte dintre voluntarii Asociatiei APLIC au luat parte la cursul ”Metode si instrumente de educatie nonformala in context Erasmus+”.

La finalul cursului, toti participanții își vor însuși mare parte dintre obiectivele acestuia:
1. vor  cunoaște caracteristicile educatiei non-formale;
2. vor selecta și adapta instrumente si metode ale educatiei non-formale aplicabile in proiecte de tineret din cadrul programului Erasmus Plus;
3. vor utiliza și adapta instrumente si metode non-formale corespunzatoare prioritatilor programului Erasmus Plus.

Pe durata celor 3 zile de curs, aceștia au învățat, prin aplicare practică,  diferite exerciții care să îi ajute in proiectele derulate. Au jucat teatru, au practicat jocuri prin care să stimuleze discuții cu privire la stereotipuri și alte diferite dezbateri, totul prin folosirea non-formalului.

Voluntarii implicati, tineri dornici de schimbare și inovare, ne vor ajuta in derularea proiectelor noastre, crescandu-le calitatea si impactul in comunitate.

Erasmus Plus (sau Erasmus+) este noul program al Uniunii Europene in domeniul educatiei, formarii profesionale, tineretului si sportului. Acesta va intregra sapte dintre programele europene de finantare actuale: Invatare pe Tot Parcursul Vietii, Tineret in Actiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink si programul pentru cooperare cu tarile industrializate.