”Tinerii – factori decizionali în dezvoltarea societății actuale”

Asociația pentru Promovarea Libertății de Informare în Comunitate anunță lansarea proiectului Tinerii – factori decizionali în dezvoltarea societății actuale, adresat tinerilor din comunele Buzoești, Vedea și Mozăceni dornici să își aducă contribuția în dezvoltarea societății actuale.

Scopul principal al proiectului îl reprezintă dezvoltarea comunităților rurale prin implicarea activă a tinerilor în procesul decizional al autorităților publice locale.

Obiectivele principale ale proiectului vor fi următoarele: informarea și educarea tinerilor cu privire la ce înseamnă sistemul decizional de la nivel rural și cum pot deveni parte activă a acestui sistem, implicarea activă a acestora în viața culturală, socială și democratică a comunităților rurale din Buzoești, Vedea și Mozăceni, crearea de centre de tineret în bibliotecile comunelor menționate, care să ofere sprjin altor tineri interesați în a se implica în activitățile organizate la nivel local.

 În cadrul proiectului Tinerii – factori decizionali în dezvoltarea societății actuale, vor fi organizate diferite ateliere tematice despre comunicare, organizarea de evenimente, tehnici de negociere și advocacy. Tinerii implicați își vor dezvolta abilitățile de comunicare și negociere prin intermediul diferitelor exerciții practice și vor învăța să gestioneze aspecte organizatorice ale unui eveniment de succes.

Proiectul se va desfășura în județul Argeș și va fi implementat în perioada noiembrie 2014 – iunie 2015, unde un număr de 30 de tineri, din mediul rural, vor lua parte la activitățile incluse în proiect, iar alți 60 de tineri din județul Argeș vor beneficia de rezultatele proiectului.

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș este partener în acest proiect, sprijinind derularea de astfel de inițiative cetățenești inovative.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.