Imbunatatirea calitatii vietii rurale


Asociația APLIC derulează în perioada iulie – decembrie 2016 proiectul ”Îmbunătățirea calității vieții rurale”, finanțat de OMV Petrom.

Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea comunităților rurale Săpata și Vedea din județul Argeș prin instruirea cetățenilor cu privire la scrierea de proiecte și crearea unor instrumente specifice de informare cu privire la accesarea fondurilor externe.

Grupul-țintă al proiectului este constituit din 28 persoane neangajate, șomere, foști angajați PETROM, dar și tineri și persoane angajate, care doresc să se perfecționeze sau să se  reprofileze din punct de vedere profesional.

În urma workshopurilor practice organizate ulterior formării profesionale, cursanții vor dobândi competențe de scriere și implementare proiecte, totul în funcție de ariile de interes existente: dezvoltare rurală, înființare de IMM-uri, constituire de ONG-uri de tineret în zone defavorizate pentru a derula proiecte pentru tinerii din mediul rural prin diferite programe europene.

În cadrul proiectului, va fi dezvoltată o aplicație pentru dispozitive mobile (smartphone-uri Android, tablete) pentru identificarea rapidă a oportunităților de finanțare aplicate în mediul rural. Baza de date creată va putea fi consultată și online pe site-ul asociației. În timpul atelierelor practice, cursanții vor învăța să lucreze cu acest instrument online, se vor familiariza cu aplicația pentru dispozitive mobile și cu descărcarea acesteia în vederea obținerii în termen util a informațiilor de finanțare externă, existente pentru mediul rural.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al OMV Petrom.