Consilierea vocationala – primul pas spre un viitor luminos


Asociația APLIC derulează, în perioada noiembrie 2017 – iunie 2018, proiectul `Consilierea vocațională – primul pas spre un viitor luminos` cu sprijinul OMV Petrom.

Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea comunităților Poiana Lacului, Moșoaia și Merișani prin derularea de sesiuni de consiliere vocațională pentru aprox 100 tineri și 25 de cadre didactice din localitățile menționate.

Obiectivele proiectului sunt: dezvoltarea de cursuri de consiliere vocațională pentru cadrele didactice din comunele implicate, care să faciliteze ulterior accesul tinerilor la informațiile dorite, derularea unor ateliere pilot de formare pentru tinerii implicați în proiect, crearea unui booklet interactiv (material didactic) pentru a ghida tinerii în alegerile vieții.

Ghidul, creat cu un design usor de folosit, intr-o manieră atractivă și interactivă, va conține 5 mari tematici legate de: rezervări – plăți online – internet banking și shopping online, ghișeul unic, gps – orientare și google maps, CV in format Europass, parenting – safe internet.

Metodele de lucru abordate atât pentru cadre didactice cât și pentru tinerii implicați în proiect vor fi de tip ateliere de dezvoltare personală, iar metoda de învățare se va face utilizând conceptul learning to learn.