Competentele digitale – o nevoie elementara in viata


Asociația APLIC derulează, în perioada noiembrie 2017 – iunie 2018, proiectul `Competențele digitale – o nevoie elementară în viață` cu sprijinul OMV Petrom.

Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui curs de operare pe calculator acreditat ANC și instruirea unui număr de 15 persoane cu noțiuni de operare pe calculator și dezvoltarea competențelor digitale pentru alte 60 de persoane din localitatea Vedea cu o bază standard de cunoștințe în IT.

Obiectivele proiectului: instruirea unui număr de 15 persoane dornice să capete noi competențe digitale pentru găsirea unui loc de muncă, derularea a minim 3 ateliere despre posibilele pericole pe Internet, siguranța online și folosirea eficientă a calculatorului, dezvoltarea aplicației în variantă de mobil pentru site-ul asociației.

Competenţele digitale dezvoltă posibilităţile de comunicare şi de accesare a informaţiilor şi a serviciilor în viaţa personală. Proiectul conține si o componentă de dezvoltare organizațională, se va crea varianta de mobil a site-ului Asociației APLIC, ceea ce va permite o mai bună promovare și accesibilitate crescută a proiectelor derulate de către aceasta în comunitate, inclusiv a celor derulate cu OMV Petrom.

Implementarea acestui proiect deschide noi oportunităţi cursanților în a obţine un loc de muncă, ajută la îmbunătăţirea perspectivelor de promovare în carieră, creşte competenţa, încrederea în sine şi motivaţia.