Ziua Tineretului European

În data de 7 iunie 2014, a avut loc, în comuna Dragănu, la sediul Fundaţiei Compartir, activitatea intitulată Ziua Tineretului European. Ca în fiecare an, evenimentul a fost dedicat tinerilor cu vârsta între 14 şi 30 de ani, precum şi reprezentanţilor organizaţiilor nonguvernamentale şi instituţiilor publice care lucrează cu tineri.

Aproape 50 de voluntari aparţinând Asociaţiei pentru Promovarea Libertăţii de Informare în Comunitate, Europe Direct Argeş, Fundaţiei Compartir, Asociaţiei Iniţiative şi Proiecte pentru Tineret Imago Mundi, Grupului pentru Educaţie şi Ecologie Argeş, Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă pentru Tineret Mioveni şi AIESEC Piteşti au participat la câteva ateliere şi activităţi interactive, având ca scop promovarea implicării tinerilor în proiecte derulate în cadrul comunităţilor locale din care fac parte, precum şi în străinătate, prin intermediul diferitelor programe europene.

A fost prezentată paleta de proiecte ale ONG-urilor prezente la eveniment, urmată fiind de o dezbatere amplă pornită de la simularea unor situații date pe subiecte de interes precum: tradițiile și obiceiurile românești, avantajele programelor de mobilitate europene, consumul de droguri, rolul instituțiilor comunitare în viața tinerilor, exploatarea resurselor naturale.

Pe durata a patru ore, participanţii au avut prilejul să se cunoască, să facă schimb de experienţă, să descopere activităţile pe care le pot desfăşura în cadrul altor instituţii şi să se familiarizeze cu beneficiile educaţiei non-formale şi voluntariatului.

Acest tip de eveniment a avut scopul de informare și formare a tinerilor din comunitatea argeșeană, care au dorit să cunoască mai multe despre acțiunile societății civile la nivel local și regional, totodată aducându-și contribuția proprie pe viitor.