Implicarea civica – pilon de formare a societatii

logo-omv-petrom_negativ

        Asociația pentru Promovarea Libertății de Informare în Comunitate deșfășoară în perioada iulie – decembrie 2016 proiectul Implicarea civică – pilon de formare a societății, adresat cetățenilor din comunele Merișani, Drăganu și Poiana Lacului.

      Scopul proiectului îl reprezintă crearea unor spații comunitare și dezvoltarea implicării cetățenilor comunelor menționate în derularea unor acțiuni civice în comunitate.

      În cadrul proiectului Implicarea civică – pilon de formare a societății, vor fi organizate dezbateri și workshopuri pe diferite teme: vorbirea în public, social media și educația non-formală, promovarea Grupurilor de Acțiune Locală în comunitate, implicare civică pentru tinerii din mediul rural în ideea întăririi importanței acțiunilor civice în viața cetățenilor.

      Spațiile Comunitare, create prin acest proiect în localitățile menționate, vor fi dotate cu rafturi, tablă magnetică, cărți de limbă străină cu CD-uri, căști, boardgames, materiale pentru desfășurarea unor cursuri sau ateliere de desen, pictură, origami etc.

     Proiectul, realizat cu sprijinul OMV Petrom, se va desfășura în județul Argeș și va fi implementat pe o perioadă de 6 luni de zile, unde un număr de peste 150 de cetățeni din comunele Merișani, Drăganu și Poiana Lacului vor lua parte la activitățile incluse în proiect.