Descoperă antreprenorul din tine


Asociația pentru Promovarea Libertății de Informare în Comunitate a desfășurat în ultimele luni ale anului 2019 proiectul Descoperă antreprenorul din tine, adresat tinerilor din localitățile Topoloveni, Mărăcineni și Vedea, județul Argeș.

Obiectivele proiectului au fost dezvoltarea competențelor antreprenoriale creative pentru minim 60 de tineri din comunele menționate prin organizarea de ateliere de scriere proiecte și antreprenoriat, realizarea unui ghid cu noțiuni de bază și exerciții practice în domeniul antreprenoriatului pentru tineri, conceperea a cel puțin 3 idei de afaceri în cadrul unui târg al firmelor de exercițiu.

În cadrul sesiunilor de formare, tinerii au aflat ce înseamnă să fii antreprenor, care sunt atributele și calitățile necesare pentru un întreprinzător de succes și care sunt pașii de a porni o afacere pe cont propriu. De asemenea, au învățat cum să analizeze piața și industria în domeniul în care vor să-și deschidă o afacere, să facă planul de producție sau, după caz, de servicii oferite.

Seria acțiunilor derulate în cadrul proiectului s-a încheiat cu organizarea unui târg al firmelor de exercițiu concepute cu ideile întreprinzătoare ale tinerilor implicați în proiect.
Astfel, 3 licee argeșene, 3 comunități diferite, 14 planuri de afaceri cu idei promovate inedit, peste 75 de tineri implicați activ, 4 cadre didactice îndrumătoare, 5 voluntari APLIC sunt rezultatele `Târgului tinerilor antreprenori` organizat la sfârșitul lunii noiembrie de către Asociația APLIC cu sprijinul OMV Petrom.

Cofetăria AMNES, SC Continental Travel SRL, Cele 7 Fete, Clothes for Animals, Beauty Hair Salon, Vibe Cake Shop, SC CarWash SRL, Arty Caffe, SC. Sweet Moments SRL, Safety Concept Solutions sunt numai câteva dintre ideile de afaceri promovate în cadrul târgului.

În urma prezentărilor creative făcute de tineri la fiecare stand și pe baza originalității și muncii depuse în echipă, juriul a desemnat, cu greu ce-i drept, câștigătorii premiilor oferite de APLIC. Echipele câștigătoare au fost ale tinerilor care au creat firmele: SC BIO Româncuța SRL – Liceul Tehnologic Vedea (locul 1), D.C.A. E-Books – Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” Topoloveni (locul 2), Ferma Măgărițelor – Liceul Tehnologic Nr 1 Mărăcineni (locul 3), Mistakes 4 Life – Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” Topoloveni (mențiune).

Menționăm că proiectul a fost derulat în colaborare cu Primăria Topoloveni, Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” Topoloveni, Biblioteca Orășenească Topoloveni, Primăria Mărăcineni, Liceul Tehnologic Mărăcineni, Biblioteca Comunală Mărăcineni, Primăria Vedea și Liceul Tehnologic Vedea.