Time to Move 2021: evenimente de informare despre oportunitățile europene în aproximativ 30 de țări

Eurodesk organizează campania Time to Move în fiecare octombrie pentru a informa tinerii despre oportunitățile de studiu, voluntariat și stagiu în străinătate și pentru a-i ajuta să găsească cele mai potrivite programe pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

Anul acesta, campania revine cu un aspect reîmprospătat și un nou site web care adună aproximativ 1000 de evenimente din peste 30 de țări pe o hartă a activității. Time to Move oferă un cadru pentru o gamă largă de activități care se concentrează întotdeauna pe aducerea oportunităților europene mai aproape de tineri.

Participanții pot alege de la sesiuni regulate de informare în școli, la târguri sau în timpul festivalurilor, până la evenimente mai unice, cum ar fi drumeții montane, plantarea de copaci, seri de jocuri de societate sau concerte. Scopul Eurodesk rămâne același: să informeze tinerii despre studii, voluntariat și stagii de practică în străinătate și să le ofere spațiu pentru a discuta și a-și planifica proiectele viitoare.

În perioada septembrie – octombrie 2021, în Argeș, Punctul local de informare Eurodesk a organizat mai multe ateliere interactive, desfășurate atât fizic cât și online, despre Rețeaua Eurodesk și oportunitățile existente pentru tineri în spațiul european prin Erasmus+ și  Corpul European de Solidaritate. Sesiunile de informare au fost adresate tinerilor din Buzoiești și din cadrul Liceului Tehnologic ”Victor Slăvescu” din comuna Rucăr, județul Argeș, dar și tinerilor de la Colegiul Național ”Zinca Golescu” din Pitești.

DiscoverEU a fost cea mai îndrăgită inițiativă europeană prezentată participanților prezenți la cele 3 sesiuni. Au fost oferite detalii despre permisele gratuite oferite pentru transportul feroviar unui număr de 60 000 de europeni cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani. Această rundă de înscrieri a fost deschisă tinerilor europeni născuți între 1 iulie 2001 și 31 decembrie 2003.

În cadrul evenimentelor, a fost promovată și campania Time to Move, campania emblematică a Eurodesk ce cuprinde o serie de evenimente online și offline din toată Europa, în luna octombrie, despre oportunitățile de mobilitate din străinătate. Campania este susținută de un website – timetomove.info. Prin intermediul acestei pagini, tinerii pot obține informații complete despre evenimentele Time to Move care se regăsesc pe o hartă interactivă. Site-ul timetomove.info este disponibil în 15 limbi, permițând astfel vizitatorilor internaționali să aibă un acces rapid și facil privind conținutul.

Și anul acesta, Eurodesk organizează  concursul Time to Move! Ultima provocare, din cele 4 pregătite la fiecare 2 săptămâni, este un concurs de ilustrații, iar înscrierile tinerilor argeșeni doritori pot fi efectuate aici: https://woobox.com/wvqm3q.