Sondaj Eurodesk privind informarea tinerilor 2021

Eurodesk este unul dintre principalii furnizori de informații pentru tinerii europeni privind oportunitățile de voluntariat, formare, studiu și muncă în străinătate. Eurodesk, în calitate de rețea europeană dedicată promovării oportunităților de mobilitate în scop educațional și care oferă gratuit informații de calitate și sprijin tinerilor și experților din domeniul tineretului, își dorește să înțelegă mai bine care sunt nevoile tale de informare.

•Ce tip de informații căuți?
•Ce surse folosești?
•La cine apelezi pentru sfaturi?

Sondajul se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 13 și 35 de ani, cu sau fără experiență de mobilitate.

În acest sondaj se folosesc adesea termeni precum “experiență de mobilitate”, sau “ședere în străinătate”, sau “plecare în străinătate”. Toți acești termeni descriu orice experiență de studiu, învățare nonformală, învățare informală, cursuri de formare, seminare, schimburi de tineri, stagii de practică, stagii de formare, voluntariat sau experiență de muncă într-o țară străină. Ar putea fi un atelier de câteva zile peste graniță, un semestru la o universitate din străinătate sau un an de voluntariat într-o țară departe de casă. Atunci când te gândești la experiența de mobilitate, te rugăm să nu incluzi vacanțe sau călătorii private în străinătate (de exemplu, pentru a vizita membrii familiei).

Răspunsurile tale vor permite Eurodesk, precum și instituțiilor naționale și europene, să își îmbunătățească serviciile de informare.

Nu ai nevoie decât de 10 minute pentru a răspunde la întrebări, iar la final, poți concura pentru un premiu atractiv!

Link către sondaj: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EDsurvey2021