Drop’pin@EURES

Drop’pin@EURES este cel mai recent serviciu adăugat pe website-ul EURES, portalul mobilității europene pentru ocuparea forței de muncă, cu privire la oportunități pentru tineri în Europa. Practic este locul în care companiile și organizațiile își pot promova și prezenta oportunitățile pentru tineret menite să îi ajute pe tinerii europeni să facă primii pași pe piața muncii. Printre oportunitățile prezentate pe această platformă online se numără ucenicii, stagii, programe de formare, cursuri online, cursuri de limbi străine, sprijin pentru mobilitate, îndrumare și mentorat etc.

Indiferent de tipul de oportunitate pe care îl căutați pentru a vă spori șansele de a găsi un loc de muncă în Europa, Drop’pin@EURES are ceva de oferit.

Drop’pin@EURES ajută și la corelarea ofertei de oportunități pentru tineret cu tinerii care au profilul potrivit, acordând firmelor acces la profilul a numeroase persoane calificate aflate în căutarea unui loc de muncă din întreaga Europă. Pe platformă, angajatorii au posibilitatea de a găsi persoana cea mai potrivită prin vizualizarea online a CV-urilor potențialilor candidați. În plus, instrumentul permite organizațiilor să-și publice simplu și direct oportunitățile pentru tineret pe portal, acestea putând fi vizualizate de tinerii înregistrați pe EURES din toată Europa.

Experiența vieții și a muncii într-o altă țară reprezintă pentru cetățenii europeni de toate vârstele o experiență extraordinară, care îi ajută să dobândească noi competențe și, în același timp, să cunoască îndeaproape o altă cultură și să-și facă noi cunoștințe. Portalul EURES afișează toate locurile de muncă înregistrate în mod public în Uniunea Europeană.

În viitor, portalul EURES va include și uceniciile și stagiile remunerate oferite în statele membre ale UE, în Islanda, în Liechtenstein, în Norvegia și în Elveția. Chiar și acum puteți găsi numeroase ucenicii și stagii pe portalul EURES, oferta urmând să se diversifice în curând.

Explorați posturile disponibile introducând în câmpul de căutare de mai jos termenii „ucenicie”, „stagiu” sau „formare”. Pentru a găsi și alte posibilități, explorați posturile vacante pentru ucenici și stagiari din secțiunea generală cu locuri de muncă a site-ului EURES .

Dacă aveți nevoie de consiliere suplimentară în acest sens, vă rugăm să contactați un consilier EURES din statul membru în care locuiți .

Pentru a sprijini angajatorii în găsirea candidatului potrivit, Comisia a pus la dispoziția acestora o listă de verificare menită să îi îndrume de-a lungul procesului. Respectarea acestei liste de verificare poate spori șansele unei relații de muncă reușite și ale unui rezultat pozitiv pentru toți cei implicați.

Dacă sunteți în căutarea unor posibilități de ucenicie și de stagiu, ar putea să vă intereseze și programul de mobilitate al UE Primul tău loc de muncă EURES .

Digital Opportunity este un proiect-pilot care pune la dispoziție stagii transfrontaliere în perioada 2018-2020, pentru maximum 6 000 de studenți și proaspăt absolvenți. Stagiarii din cadrul proiectului își vor consolida competențele digitale în domenii precum securitatea cibernetică, tehnologia volumelor mari de date (big data), tehnologia cuantică, învățarea automată, marketingul digital și dezvoltarea de software. Primul stagiu va debuta în iunie 2018, iar stagiarii vor primi o alocație lunară de aproximativ 500 EUR. Proiectul-pilot va fi finanțat prin programul Orizont 2020 și va fi pus în aplicare prin Erasmus+.

Explorați aici stagiile oferite de Digital Opportunity pentru a vă alătura proiectului!

Pentru mai multe detalii, vă puteți adresa consilierilor Europe Direct Argeș la adresa de e-mail europearges@gmail.com sau puteți accesa direct pagina din portalul EURES: https://ec.europa.eu/eures/public/ro/homepage

images